Cseresznyés franciakenyér
Érdekes ízkombinációk, a recept valószínűleg Kanadából származik, innen került az USA-ba.
Cherry French Toast
Hozzávalók: 3 dl tej, 3 tojás, 0,3 dl juharszirup, 3 evőkanál cukor, 1 narancs reszelt héja, fél teáskanál só, 8 szelet francia kenyér, 30 dkg magozott cseresznye, 1,2 dl narancsszörp, 2 dl vanília joghurt
A tejet, a tojásokat, a szirupot, 2 evőkanál cukrot és a reszelt narancshéjat a sóval keverje alaposan össze. A keverék felét öntse 20x20 centis tepsibe. Fektesse bele a kenyérszeleteket, locsolja rá a maradék öntetet. Egy éjszakára tegye lefedve hűtőszekrénybe. A narancslébe áztassa be a cseresznyét egy evőkanál cukorral. Másnap lapátkanállal óvatosan emelje át a kenyereket sütőlapra. Negyed óra alatt süsse a 200 fokra előmelegített sütőben barnára azokat. Még melegen halmozzon rájuk cseresznyét, amit 1-2 kanál joghurttal betakar. Rögvest tálalja.
A receptet Barna Aladár fordította