Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkegulyás


Hozzávalók: 1 közepes méretű csirke, 1 nagy fej vöröshagyma, 60 dkg burgonya, 3 ek olaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek. piros fűszerpaprika, mokkáskanálnyi őrölt kömény, ízlés szerint só

Elkészítés: A megtisztított csirkét kis darabjaira vágom, a burgonyát meghámozom, és kockákra aprítom, a zöldségeket tisztítás után felkarikázom, vagy ugyancsak kis kockákra vágom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a paradicsomot felnegyedelem.

A forró olajon megfonnyasztom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök egy-két evőkanálnyi vizet. Ezután a tűzre visszatéve belerakom a csirkedarabokat, és mindkét oldalukon lepirítom. Ráöntök jó 1.5 l vizet, megsózom, beleszórom a köménymagot, és fedő alatt félpuhára főzöm. Ekkor hozzáteszem a feldarabolt zöldségeket, a zöldpaprikát és a burgonyát, majd készre főzöm. Legvégül adom bele a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, ezután éppen csak egyet forralva rajta, 10 percnyi pihentetés után tálalom.

Ha nem tartod szentségtörésnek, tehetsz bele házi gulyáskrémet is!