Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Burgonya röszti


Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 1 póré-hagyma, 2O dkg reszelt sajt, 5 evőkanál olaj, 2 dkg vaj, csipetnyi kakukkfű, csipetnyi szerecsendió, bors, ízlés szerint, só

Elkészítése: Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk vékony szeletekre, majd csíkokra. A póréhagymát karikázzuk fel. Forrósítsuk meg az olajat egy nagy serpenyőben és tegyük bele a burgonya felét, rakjuk rá a sajtot és a hagymakarikákat, fűszerezzük meg, majd fedjük be a maradék burgonyával.

Tördeljünk rá vajat, fűszerezzük meg újra, majd fedjük le, és közepes tűzön süssük tíz percig.
Lapáttal emeljük ki a rösztit, fordítsuk meg, tegyük vissza a serpenyőbe.

Süssük aranysárgára.