Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Német káposztaleves


Aránylag gyorsan elkészíthető, laktató étel. A német és az osztrák konyha jellegzetes fogása.

Hozzávalók: 4 szelet bacon, 2 fej vöröshagyma, 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 2 db burgonya, 1 kis fej fehérkáposzta, 1 l csirkeleves, 0,5 l víz, 1 csokor petrezselyem, 1 babérlevél, 5 dkg parmezán, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A bacon szalonnát apróra kockázza fel. A vöröshagymát félkarikákra vágja. A fehér- és sárgarépákat karikázza fel vékonyan. A burgonyát fél centi kockákra szabdalja. A káposztát szelje szálasra.

Valamennyi hozzávalót egyszerre tegye leveses fazékba. 1,5-2 óra alatt, lefedve, gyöngyözve főzze készre. Ízesítse sóval, borssal.

Amikor a leves már kész, dobja ki belőle a csokor petrezselymet és a babérlevelet, végül a reszelt sajttal megszórva tálalja.

További káposztás receptek:

Békési aratóleves
Csülkös - káposztás bableves
Erdélyi lucskos káposzta
Gombás káposztaleves
Hagymás káposzta
Káposztaleves erdélyi módra
Korhelyleves kolbásszal
Párolt fácán elzászi módra
Rakott káposzta - Rozi kedvére
Sózott marha párolt káposztával
Székelygulyás
Töltött kelkáposzta
Ürügulyás

Levesek - Káposztalevesek
Levesek - Korhely levesek
Rakottak - Rakott káposzták és rokonaik
Töltöttek - Töltött káposzták tájak szerint