Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szezámos sült rizs


Egyszerű, hamar elkészíthető, és a gyomrot se terheli. Viszont laktató és finom. Próbáld ki Te is!

Hozzávalók: 3,5 dl vörös-babkrém
A panírhoz: 7,2 dl rizsliszt, 1,4 dl cukor, 2,4 dl víz, 2 dl szezámmag, olaj

Elkészítés:
A vörös-babkrémből formáljon húsz egyforma méretű golyót. A panír anyagait keverje csomómentesre. Amennyiben túlságosan folyós, adjon hozzá étkezési keményítőt.

Pihentesse pár percet, majd formáljon belőle rúd alakot. Vágja húsz egyenlő részre. Nyújtsa a tésztadarabokat 5 centi átmérőjű körré, majd a közepüket nyomkodja vékonyabbra.

Mindegyik közepébe tegyen egy-egy babgombócot, és a tésztával burkolja be. Egyenként mártsa hideg vízbe a gombócokat, és azonnal görgesse meg a szezámmagban.

Melegítsen közepes hőfokra bő olajat, és öt perc alatt süsse aranybarnára. Közbe forgassa meg azokat. Lecsepegtetve, forrón tálalja.

További vega receptek a Recepttárból:

Vegáknak - Gyümölcsök és az egészség
Vegáknak - Szójás receptek
Vegáknak - Vega receptek nem csak Vegáknak
Vegáknak - Vegetáriánus ételek
Vegáknak - Zöldségek és az egészség

Tovább rizses ételek, de ezek már nem vegáknak:

Csirke sütőben rizzsel
Csirkés rizssaláta
Fűszeres rizottó erdei gombával
Paella a tenger gyümölcseiből
Rakott káposzta - Rozi kedvére
Rakott kel
Rizs gazdagon
Rizses csirke
Töltött káposzta
Töltött paprika