Kantoni kacsasült
Nem csupán a pekingi kacsa közismert, legalább ilyen híres a kantoni is! Érdemes elkészíteni!
Hozzávalók: 1,8- 2,2 kg kacsa, 2 evőkanál bor, 1 evőkanál só, 1 csomó reszelt újhagyma, kis darab reszelt gyömbér, 1/4 teáskanál öt-fűszer keverék, 4 evőkanál méz
Elkészítés:
Erősen dörzsölje be e kacsát kívül-belül a fűszerekkel, a hagymával, a gyömbérrel és hagyja állni legalább egy órán át.
Meleg vízzel öblítse le, majd áztassa legalább öt percet bő vízben, végül törölje szárazra. Kenje be kívülről sűrű mézzel, majd akassza szellős helyre 3-6 órán keresztül.
A sült későbbi színét és porhanyósságát az határozza meg, hogy mennyire szárad a szárnyasra a méz. Helyezze tepsibe, hátsó részével felfelé, öntse alá a bort, és tegye a sütő középső rácsára.
Egy órát süsse 180-200 fokon. Ha az alsó fele már szép barnára megsült, fordítsa meg a kacsát, és süsse készre. Hagyja kissé kihűlni, majd darabolja fel.
Tálalja édes, mazsolás mártással.
Tálalhatja krumpligombóccal, almás vöröskáposztával is.
További kacsaételek:
Kacsaleves koriander-gombóccal
Kacsasült bormártással
Kacsasült csípős szilvamártással
Kacsasült meggymártással
Kacsasült uborkasalátával
Kisalföldi kacsaaprólék-leves
Töltött kacsamell körteszósszal
Vörösboros kacsamell lencsével
Zöldbabos kacsa
Húsételek - Baromfi - Kacsaételek
Húsételek - Baromfi - Kacsamájas receptek
Húsételek - Baromfi - Töltött kacsa receptek