Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Borjú-csorba


Hozzávalók: 70 dkg borjúszegy, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 1 zeller, 3 db burgonya, 1 citrom leve, 3 levél lestyán, 1 dl tejföl, 1/2 teáskanál bors, só, 1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítése: A húst vágjuk kockára, és hideg vízben tegyük főni. Külön lábosban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, a felkarikázott répát, a gyökeret, a kockára vágott zellert és burgonyát. Mindezt adjuk a leveshez és főzzük együtt, míg a hús megpuhul. A lestyán levelet kössük össze a petrezselyem zöldjével és főzzük bele a levesbe. Enyhén fűszerezzük sóval, borssal, ha a tűzről levettük, savanyítsuk citromlével. Tálaláskor kínáljunk tejfölt hozzá.