Krumpligombóc köret
Köretként, vagy főételként is megállja a helyét. Lehet sültek kísérője, de párolt káposztával akár főételként is fogyasztható.
Hozzávalók: 6 db közepes burgonya, 2 tojás, 1,6 dl liszt, 2 teáskanál só, negyed teáskanál őrölt fehér bors, fél teáskanál reszelt szerecsendió (elmaradhat)
Elkészítés:
A burgonyát héjában főzze meg, majd ha kézmelegre hűlt, akkor hámozza meg, majd krumplinyomón préselje át.
Szitálja hozzá a lisztet, adja bele a felvert tojásokat, és ízesítse a fűszerekkel. Alaposan dolgozza össze.
A lágy, de formázható tésztából formázzon 2 centis gombócokat.
Lobogó, sós vízben 7-10 perc alatt főzze ki azokat. Párolt káposztával kínálja.
További burgonyás receptek:
Burgonyaételek - Burgonyafasírtok,
Burgonyaételek - Burgonyafőzelékek
Burgonyaételek - Burgonyaköretek
Burgonyaételek - Burgonyalevesek
Burgonyaételek - Burgonyapogácsák
Burgonyaételek - Burgonyás fánkok
Burgonyaételek - Burgonyás lángos receptek
Burgonyaételek - Burgonyás rétesek
Burgonyaételek - Burgonyasaláták
Burgonyaételek - Burgonyatorták
Burgonyaételek - Dödölle receptek
Burgonyaételek - Krumpligulyások
Burgonyaételek - Krumplis tészták
Burgonyaételek - Paprikás krumplik
Burgonyaételek - Rakott burgonyák
Burgonyaételek - Rakott burgonyák külföldről
Burgonyaételek - Töltött burgonyák