Dél-afrikai pácolt hús Anyók@ módra
Hozzávalók: két dl paradicsomszósz, két dl ecet, egy dl édes paprikakrém, egy teáskanál csípős paprikakrém, egy darab nagy hagyma finomra vágva, egy teáskanál mustárpor, egy teáskanál finomra vágott rozmaring, egy mokkáskanál zúzott fokhagyma, egy teáskanál só.
Keverjük jól össze az összes hozzávalót krémesre. Rakjuk bele a báránybordákat, és legalább egy-két órányit pácoljuk. (Tizenkét szelet húshoz elegendő ez a pác, ami lehet bárány-, marha-, vagy disznóhús is.)
A pácolt húst vegyük ki, kés fokával távolítsuk el a pác maradékát, és forró serpenyőben süssük át mind a két oldalát. Ezután öntsük rá a pácot, és takarékra véve a hőforrást, pároljuk még legalább 15 percig.
Mikróban: hőálló tálba tesszük szószostól, lefedjük kilyukasztott fóliával, vagy saját fedelével letakarva, 50%-os teljesítményen 5 percig pároljuk.
Tálaláskor megszórjuk durvára vagdalt, enyhén pirított földimogyoróval, és tetszés szerinti körettel adjuk asztalra.
Kendéné Toma Mária receptje