Ízletes sajtgolyók
Már túl vagy az ebéden, de még messze a vacsora? Íme egy finom és ízletes uzsonna tipp, hogy kibírd a délutánt. Csak 10 perc és máris kész vannak a sajtgolyók ...
Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg krémsajt, 10 dkg vaj, 25 dkg trappista sajt reszelve, 2 evőkanáltejföl, só, őrölt bors, l csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling
A hempergetéshez: őrölt pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld
A krémsajtból, a vajból, a reszelt trappista sajtból, kevés tejföllel, sóval, borssal fűszerezve jól formázható masszát gyúrunk. Hozzáadjuk a fölaprított snidlinget és petrezselyemzöldet majd diónyi gombócokat, formálunk belőle. A sajtgolyók egyik részét pirospaprikába, míg a többit apróra vágott petrezselyemzöldbe forgatjuk és színenként váltakozva tálra, tesszük. Tálalásig hűtőben érleljük, sós keksz, vagy ropi társaságában kínáljuk.
Akár vendégvárónak, akár vacsora utáni levezető fogásnak is tökéletes.