Bécsi szelet
Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb, liszt, 5 dkg parmezán, 2 tojás, fél csokor petrezselyem, fél teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, csipet reszelt szerecsendió, 2 evőkanál tej, 5 dl zsemlemorzsa, 6 evőkanál vaj, fél citrom
A négy szeletre vágott húst vékonyra klopfolja ki. Forgassa meg a lisztben. Keverje össze a reszelt sajtot, a tojásokat, a finomra vagdalt petrezselymet, sót, borsot, szerecsendiót és tejet.
Mártsa meg ebben a lisztezett szeleteket. Nyomkodja bele alaposan a zsemlemorzsába, majd tegye félre hűtőszekrénybe a panírozott húsokat egy órára.
A felforrósított vajban süsse aranybarnára mindkét oldalukon. Vékony citromkarikákkal díszítve azonnal tálalja.