Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Parasztreggeli


Hozzávalók: 6 szelet bacon, 1 evőkanál vaj, 1 fej vöröshagyma, 4 db közepes burgonya, 6 tojás, fél teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, fél dl tej

Serpenyőben párolja üvegesre a felkockázott bacont. Szűrőkanállal emelje ki a pörcöt papírtörölközőre. A visszamaradt zsiradékhoz adja hozzá a vajat, és melegítse össze.

Párolja üvegesre rajta a finomra vagdalt vöröshagymát. Tegye rá a meghámozott, és nagyon vékony karikákra szelt burgonyát. Süsse zsemleszínűre.

Közben a tejjel verje habosra a sóval és borssal ízesített tojásokat. Öntse rá a krumplis, hagymás ragura. Lassú tűzön süsse ízlése szerint készre. A kisütött pörccel megszórva tálalja.