Eper parfé
Hozzávalók: 40 dkg eper, 13-14 dkg porcukor, 4 dl tejszín, fél citrom leve, csipetnyi só.
A tejszínből kemény habot verünk.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és néhány szép, nagy szemet félreteszünk. A többit turmixgép poharába téve összetörjük, majd szitán átnyomjuk, hogy apró magvai ne tehessék élvezhetetlenné a parfét. A félretett eperszemeket egészen apróra vágjuk.
Az epervelőhöz tesszük a sót és a cukrot, majd addig keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad benne. A citromlével ízesítjük, végül az egészet beleforgatjuk a tejszínhabba.
Fóliával bélelt őzgerinc- vagy egyéb formába simítjuk a parfé masszát, és a már szokásos módon megfagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.