Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Keleticsemege-torta



Hozzávalók: 4 db kerek ostyalap, 2O dkg cukor, 2O dkg porcukor, 15 dkg dió, 15 dkg margarin, egy tojássárgája, 5 dkg puffasztott rizs, 3 dkg darált cukrozott narancshéj, 2 dkg darált mogyoró

Elkészítése: A 20 dkg cukrot megolvasztjuk baracklekvár színűre. A margarint, a porcukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. A diót, a narancshéjat, a puffasztott rizst és a mogyorót összekeverjük, mindezt hozzáadjuk a megolvasztott cukorhoz és felforraljuk. Az így elkészített töltelékkel megtöltjük az ostyalapokat. A torta tetejét fehér csokimázzal vonjuk be, és darált mogyoróval megszórjuk.

A Keleticsemege-torta a törökmézre emlékeztet. Ünnepi csemege volt a szultánok asztalán is.