Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Almás töltött pulykatekercs


A mi konyhánkban a hús és a gyümölcs nagyon összepasszol, remélem, hogy Nálad is! Ha még nem próbáltad, itt az idő!

Hozzávalók: 4 szelet pulykamell-filé, só, őrölt fehér bors, 2 db szikkadt zsemle vagy kifli, 1 dl tej, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 5 dkg vaj, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, pici reszelt gyömbér, 1 db egész tojás, alufólia.

Elkészítése:
A húst felszeleteljük, megmossuk, megszárítjuk és kiklopfoljuk, azután megsózzuk és meghintjük fehér borssal.

A zsemlét kockákra vágjuk, és tejjel leforrázzuk, az almát és a hagymát apróra vágjuk, azután a felforrósított vajon üvegesre pároljuk, s rászórjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet és megízesítjük egy pici reszelt gyömbérrel, majd összekeverjük a megáztatott zsemlével. Ha kihűlt, hozzátesszük a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Közben egy fazékban sós vizet forralunk. Letépünk négy nagydarab alufóliát, megkenjük vajjal és meghintjük sóval, ráhelyezünk egy-egy hússzeletet, s mindegyik közepére tölteléket halmozunk, azután összetekerjük, és szorosan becsomagoljuk a fóliába, esetleg cérnával átkötjük.

Végül forró vízben minden oldalról tíz-tíz percig főzzük. Tálaláskor kivesszük a fóliából, és ferdén félbevágjuk.

Főtt krumplival kínáljuk.

Kovács Antal receptje (Szlovák recept)