Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csáki rostélyos 02.


Hozzávalók: 4 szelet rostélyos, 10 dkg zsír vagy olaj, 4 db zöldpaprika, 1/4 kg paradicsom, 4 db egész tojás, 2 db nagyobb vöröshagyma, 1 ek liszt, kevés őrölt pirospaprika, só, tejföl vagy főző tejszín

Elkészítése: Hagymával, paprikával, paradicsommal és a tojásokkal lecsót készítünk. (Ne legyen leve!) A rostélyost lehártyázzuk, kiverjük és besózzuk. Rákenjük a lecsót, felcsavarjuk és zsineggel összekötjük.
Forró zsírban (olajban) a töltött rostélyosokat minden oldalról megpirítjuk. A húst kivesszük és a zsírban apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, ebbe visszatesszük a húsokat, csontlevet öntünk alá (paradicsomot és zöldpaprikát még adhatunk hozzá) és puhára pároljuk. Ha megpuhult a liszttel meghintjük, és a tejszínnel besűrítjük. A rostélyosról a zsineget leszedjük, és szépen felszeleteljük. Galuskával tálaljuk.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Bíró Erzsi receptje