Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Májjal és sajttal töltött, göngyölt csirkecombok


Hozzávalók: személyenként egy kicsontozott csirke felsőcomb (én a bőrét rajta szoktam hagyni), egy cikk csirkemáj, pici, vékony szelet sajt, egy vékony szelet kolozsvári szalonna, kedvenc szárnyas- fűszerkeverékünk, leheletnyi piros arany, mustár, egy-két deci száraz vörösbor, kevés liba-, vagy kacsazsír

A kicsontozott csirke felsőcombok mind két oldalát lehetőleg még előző este, de sütés előtt legalább 2-3 órával előbb kedvenc fűszerkeverékemmel befűszerezem, majd a csont helyére egy leheletnyi piros aranyat, és mustárt nyomok, erre ráhelyezem a pici szeletke sajtot, a kolozsvári szalonnából levágok egy kb. egy cm-es darabot, és erre a cikk csirkemájat.

A combokat felgöngyölöm, a szelet kolozsvári szalonnát rátekerem, majd hústűvel összetűzöm (vagy nem), és a tepsiben egymás mellé helyezem őket, majd a combok mennyiségétől függően, egy-két deci száraz vörösbort öntök alá, a tetejére pedig egy-két diónyi zsírt teszek.

Alufóliával lezárom, majd másnap közepesen meleg sütőben egy-másfél óráig sütöm. Ezután az alufóliát eltávolítom, és saját zsírjával locsolgatva szép pirosra sütöm. Főtt burgonyával tálalom.

Szászvárosi István (Szászika) receptje