Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kópházi molnárpecsenye


Hozzávalók: 60 dkg karaj, 15 dkg darált sertéshús, 10 dkg sertésmáj, 5 dkg füstölt szalonna, 1 tojás, 60 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, olaj, pirospaprika, só, bors, kömény

A kicsontozott karajt felszúrjuk, majd megtöltjük a következő keverékkel: a darált húst összedolgozzuk az apróra kockázott szalonnával és májjal, valamint a tojással, sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk. A répát ceruza vastagságúra vagdossuk, és szépen elosztva beleszurkáljuk a töltelékbe.

A húst besózzuk, tepsibe tesszük és leöntjük olajjal.

A negyedelt hagymát és a hámozott krumplit mellészórjuk. Köménnyel meghintjük, és sütőben megsütjük.

Gyakran locsolgassuk, nehogy kiszáradjon.

Kovács Nándor receptje