Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Palóc kolbászleves


Hozzávalók: 30 dkg füstölt kolbász, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, fél-fél kis zeller és karalábé, pár szem gomba, csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, 1,2 l csontlé, 2 dl tejföl, olaj, paprika, só, liszt

Karikákra ill. apróbb darabokra vágjuk a zöldségeket, finomra metéljük a hagymát. Olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, a vágott petrezselymet és kevergetve megpirítjuk.

Megszórjuk paprikával, és felengedjük a csontlével. Felforraljuk, beledobjuk a karikázott kolbászt, és puhára főzzük az egészet. Olajjal és liszttel rántást készítünk, kevés hideg vízzel hígítjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejfölt is.

A levesbe kutyuljuk.

Pár percig forraljuk.

Kovács Nándor receptje