Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Osztrák bíborosleves


Hozzávalók: 1,25 l húsleves, 1 kg paradicsom, 2,5 dl fehérbor, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek búzakeményítő, 1 dl tejszín, fél citrom leve és héja, cukor, fehérbors, kakukkfű, 1 szegfűszeg, só, babér

A paradicsomot megnyúzzuk, feldaraboljuk, és a tűzön forrdogáló levesbe tesszük. Fűszerezzük egy csík citromhéjjal, kakukkfűvel, szegfűszeggel, babérral, beleöntjük a citromlevet és a fehér borsot.

Jó puhára főzzük, átpasszírozzuk, ízesítjük sóval, cukorral, és fehér borssal. A vörösborban elkeverjük a keményítőt, a leveshez adjuk, és kevergetve kis lángon még 5 percig forraljuk.

Tálaláskor egy-egy evőkanál habbá vert cukrozatlan tejszínt teszünk (de nem fontos) rá.