Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Bormaties-es hal (dán étel)


Vegyünk egy csomag fagyasztott tonhalat, és olvasszuk fel. 1 közepes fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk, 1 közepes zellert megtisztítunk, és hosszúkásra szeletelünk, és 1 szem borókabogyóval, 1-2 szem szegfűszeggel, 1 teáskanál cukorral, 1 dl száraz vörös borral, 1 evőkanál borecettel 5 dl vizet felforralunk, majd beletesszük a halat, és kb. 20 percig főzzük.

A lét, benne a hallal, hagyjuk kihűlni, majd 10-12 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ekkor a halat kivesszük a léből, lecsöpögtetjük, és apró kockákra vágjuk. Ugyanakkora kenyérdarabkákat pirítunk, ráteszünk egy kis salátalevelet, erre pedig a halat helyezzük.

Ilyen kis falatkákként tálaljuk.

Szabó Béla receptközlése (DPG)