Tollhegy tészta Római módra - Pennine Romana
Nagyon jó recept, könnyű és ízletes étel.
A francia szokással ellentétben nem szolgálunk fel sajtot ehhez a tálhoz, de megkínálhatjuk vele a vendéget!
Hozzávalók: 45 dkg tollhegy tészta, 2 ek olaj (30 ml), 1 ek vaj (15 ml), 4 felaprított francia gyöngyhagyma, 2 gerezd felaprított fokhagyma (csíra eltávolítva), 1 doboz 28 oz (796 ml) olasz paradicsom szeletekre vágva!. 1 tk aprított, erős chili paprika, (5 ml), 3 ek vodka (45 ml), 1 pohár 35%-os krémtejszín (250 ml), só, bors, 1/4 csésze metélőhagyma, apróra vágva (60 ml), 1/2 csésze Parmigiano Reggiano sajt, frissen reszelve (nem kötelező) (120 ml)
Egy akkora fazékban, amelyben minden elfér, az olajban és vajban enyhén barnára dinszteljük a mogyoróhagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és a chili paprikát, addig főzzük, míg a kívánt állagot elérjük.
Közben feltesszük a tésztát főni, utána lecsepegtetjük, hozzáadjuk a paradicsomos szószt, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a vodkát, megkeverjük, lassan, kevergetés közben, beleöntjük a tejszínt,utánízesítünk, hirtelen felforrósítjuk, tálban szervírozzuk.
Apróra vágott metélőhagymával megszórjuk a tetejét.
A receptet franciából Szabó Béla fordította.
További francia receptek:
Világkonyha - Európa - Francia konyha - tengeri halak, rákok
Világkonyha - Európa - Franciaország - Baromfiételek
Világkonyha - Európa - Franciaország - Korzika
Világkonyha - Európa - Franciaország - Vegyes receptek