Margit szelet
Hozzávalók: 10 dkg margarin, 1 db egész tojás, 10 dkg cukor, 1 ek kakaópor, 1 dl tejeskávé, 1 mk szódabikarbóna, 20 dkg liszt, lekvár
Elkészítése: A margarint kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, a kakaóport, a tejeskávét, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük. A tészta kb. kétszeresére dagad. Ha úgy gondoljuk, hogy készen van, szúrjunk bele egy villát, és ha már nem ragad rá a tészta, valóban megsült. Ha kihűlt kettévágjuk és megtöltjük lekvárral.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje