Gyümölcskenyér
Hozzávalók: 15 dkg cukor, 2 db egész tojás, 14 dkg liszt, 1/2 cs sütőpor, 14 dkg mandula, 14 dkg mazsola, 14 dkg apró kockára vágott alma, kevés reszelt citromhéj, 1/2 cs vaníliás cukor
Elkészítése: A 15 dkg cukrot a 2 db tojással jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 14 dkg lisztet, valamint a többi anyagot. A tésztatömeget jól kikent és belisztezett hosszúkás sütőformába tesszük, lassan sütjük, és csak másnap vágjuk fel.
Tanács: Ha a tészta megsült, a sütőt lekapcsoljuk, ajtaját kinyitjuk és így hagyjuk kihűlni a tésztát! A gyümölcsöket ajánlatos lisztbe forgatni a tésztába keverés előtt, akkor nem fog lesüllyedni.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje