Kókuszos-meggyes túrógombóc
Könnyű, gyümölcsös, igazán finom étel, ami friss hozzávalókból villámgyorsan elkészíthető.
Hozzávalók: 60 szem kimagozott meggybefőtt (fagyasztott meggy is lehet), 60 dkg zsírszegény tehéntúró, 1/2 dl natúr joghurt, 6 evőkanál édesítőszer (ajánlatos kóstolgatni, nehogy túl édes legyen), 1 citrom, vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál őrölt fahéj és néhány szem darált diétás keksz.
A bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evőkanál édesítőpor.
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt először fölengedjük.
A túrót áttörjük, majd a natúr joghurttal, az édesítőszerrel, a citromhéjjal meg annyi kekszmorzsával gyúrjuk össze, hogy jól formázható legyen. Ebből a masszából a meggyszemek köré vizes kézzel egyforma nagyságú golyócskákat formálunk, ezeket meghempergetjük a kókuszreszelék és édesítőszer keverékében.
Letakarva, hűtőszekrényben 3-4 napig elállnak. A túrógolyócskák citrom- vagy narancshéj helyett fahéjjal ízesítve is készülhetnek.
A recept a DPG-ről származik.