Sangria
Könnyű, finom és itatja magát. De vigyázz, mert csalóka is tud lenni!
Szóval ne tartsd magad a régi mondáshoz, miszerint: “Inni csak mértékkel és a megfelelő helyen szabad. Mérték a vödör, hely az asztal alatt!”
Malagai sangria
Hozzávalók: 1 citrom, 1 narancs, 1 édesebb alma, 5 dkg porcukor, 7 dl száraz vörösbor, 4 evőkanál konyak, 3 dl szódavíz, 1 ág leveles menta.
A citromot és a narancsot megmossuk, leszárítjuk, majd vékony karikákra szeleteljük. A megmosott almát héjastul felszeleteljük.
A gyümölcsöket tegyük mély tálba, és szórjuk meg a porcukorral.
Öntsük le a vörösborral és a konyakkal, fűszerezzük a mentalevelekkel. Az italt hűtsük be 1-2 órára, majd öntsük hozzá a jeges szódavizet. Tálaljuk bólés tálban vagy talpas poharakban.
Fahéjjal, szegfűszeggel is ízesíthetjük, de ezeket szedjük ki tálalás előtt.