Zöldbableves
Hozzávalók 4 személyre: fél kiló sárga hüvelyű bab, vagy üveges zöldbab 2-3 gerezd fokhagyma, étolaj vagy diónyi vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 tk ételízesítő, 1 tk fűszerpaprika, só
A galuska betéthez: 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt, ételízesítő
A babot sóval, ételízesítővel, borssal, fokhagymával ízesítve 1,5 l vízben puhára főzzük. A vajból (olajból) és a lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával és az apróra vágott petrezselyemmel. A rántást a petrezselyemmel összepároljuk, majd berántjuk vele a levest, és lassan forraljuk.
Galuskát készítünk, és a levesbe szaggatjuk, és újra kiforraljuk.