Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tyúkhúsleves


Nem szeretem a sápkóros bolti tyúkokat. Ha meglátom, máris elmegy az étvágyam a tyúkhúslevestől. Tápos helyett inkább a szemestakarmányon nőtt baromfi pártján állok. Nem könnyű, de azért megoldható feladat a beszerzése.

Hozzávalók: 1 egész tyúk, 1 fej vöröshagyma, 3-4 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér (felszeletelve), petrezselyemzöld, egész bors, 2-3 gerezd fokhagyma cérnatészta

Elkészítése: 4-5 literes fazékban, hideg vízben, feltesszük egészben vagy feldarabolva a tyúkot. Ha felforrt, akkor kerül bele az összes fűszer, zöldség. Lassú tűzön kb. 2-2,5 óra alatt puhára fő, ekkor leszűrjük, cérnametéltet főzünk bele.

A főtt húst külön, paradicsom, vagy fokhagymamártással valamint krumplipürével tálaljuk.