Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös burgonyaleves


Hozzávalók: 6-7 nagyobb burgonya, 1 fej vöröshagyma, diónyi zsír (lehet helyette étolaj is), 1 teáskanálnyi pirospaprika, 1-2 zöldpaprika, egy pohár (2 dl) tejföl, 2 evőkanál liszt

A burgonyát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A hagymát megreszeljük. A zsírt fölhevítjük, és a reszelt hagymát üvegesre pirítjuk benne, hozzátesszük a színes paprikát, kevés vízzel fölengedjük, és a burgonyát beletesszük a paprikás lébe. Többször megkeverjük és hozzátesszük a karikára vágott zöldpaprikát. Fölengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje, megsózzuk, és a burgonyát puhára főzzük. Ha a burgonya puha, tejfölből és a lisztből habarást készítünk, és a levesbe szűrjük. Jól kiforraljuk és tálalhatjuk.

Mivel mániám a sonkalé, abból is kerül bele.