Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Caprese


Hozzávalók 6 személyre: 2 csomag mozzarella sajt, 30 dkg paradicsom, 3-4 evőkanál olívaolaj, só, csipetnyi őrölt bors, 1 csokor bazsalikom (pár csepp balzsamecet)

Elkészítése: A sajtgombócokat levüktől alaposan lecsepegtetjük, majd fél centi vastagra szeleteljük. A paradicsomot kicsumázzuk, és hasonló vastagságú karikákra vágjuk. A sajtot és a paradicsomot egymással váltogatva, körkörösen félig egymásra fektetjük, és csipetnyi sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomleveleket szárukról lehúzva, összevagdalva a paradicsomos sajtra szórjuk, az olajjal meglocsoljuk. (Ha van balzsamecetünk - ami ázsiai boltokban, nagy áruházakban vásárolható - érdemes még pár cseppel a capresét megbolondítani.)