Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Pikáns cukkínis fasírozott


Hozzávalók:

40 dkg darált hús (szárnyas húsból, de lehet sertés is)
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 adag/csokor friss kakukkfű (ha nincs akkor szárított)
4 ek. zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
1/2 tk. curry
2 cukkíni
fogpiszkáló
sütéshez olaj

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a fokhagymát nyomón áttörjük, és a húshoz keverve a tojással, zsemlemorzsával, fűszerekkel együtt fasírozottat készítünk.

A cukkíniket hosszában vékony csíkokra vágjuk. Ezután a kiterített szeletekre rásimítunk 1-1 púpos evőkanálnyi fasírozottat, feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.

A szokott módon serpenyőben, bő olajban arany-barnára sütjük a fasírozottak mindkét oldalát. Krumplipürével és friss zöld salátával tálaljuk.

A receptet fordította: Dia