Dupla csokis muffin
Az alaptésztához:
25 dkg liszt
1 kanál szódabikarbóna
1 zacskó sütőpor
csipet só
10 dkg margarin/vaj
10 dkg cukor
0,5 dl tej
2 dl tejföl
1 tojás
A csokis töltelékhez:
100 g csokoládé (tej- és étcsokoládé vegyesen),
1 kk. csokoládéaroma (v. csoki-likőr)
5 dkg eredeti kakaópor (aki édesebben szereti Nestquik-et használjon)
Elkészítés:
Alaptészta:
„Száraz” hozzávalók: egy kisebb tálba öntjük a lisztet, hozzáadunk egy csipet sót, szódabikarbónát, sütőport és a kakaóport.
„Folyékony” hozzávalók: egy nagy tálba tesszük a margarint/vajat, felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, tejfölt, a tojást, csokoládé-aromát, vagy likőrt, és egy kézi habverővel addig keverjük, amíg a cukor elolvad.
A kétféle csokoládét késsel nem túl apróra daraboljuk.
Összeállítás:
A folyékony alapanyagokhoz folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a száraz, lisztes keveréket. Ha nagyon ragacsos a tészta, kevés tejjel hígíthatjuk. A végén belekeverjük az összetört csokoládédarabokat.
A muffin-sütőt kibéleljük a kis papírformákkal és kanállal a mélyedés kb. 3/4 részéig megtöltjük a tésztával. (Sütéskor megnő a muffin, ha többet teszünk bele, ki fog futni.)
Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a sütiket. Nagyon finom és megfelelően tárolva napokig friss marad!
A receptet írta: Dia