Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Cordon Bleu csirkecomb


Hozzávalók:  2 db csirkecomb, 5 dkg érlelt (pl. Camembert) sajt, 2 nagyobb szelet bacon szalonna, ízlés szerint só és őrölt bors, 2 evőkanál liszt, 2 db tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál vaj

A vajhoz: 1 evőkanál vaj, 1 db mogyoróhagyma, 3 db zsályalevél

A lebőrözött, kifilézett combokat két nejlon közé fektetve kissé klopfolja ki. Fektessen minden szeletre egy-egy darab sajtot, azokra egy-két zsályalevelet. Sózza, borsozza és locsolja meg kevés olívaolajjal. Takarja be a baconnel. Tekerje fel, hogy a szalonna legyen legbelül. A szokott módon panírozza be – lisztbe, a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva a roládokat. Forrósítsa össze az olívaolajat és a vajat, majd ebben süsse ropogósan pirosra a tekercseket. Amíg sülnek, keverje villával habosra a vajat, a reszelt hagymát és a finomra vagdalt zsályát. A sütést követően, a forró húsokat kenje meg ezzel, és letakarva fektesse tálra mindegyiket. Héjában főtt, majd megsütött krumplival, esetleg párolt rizzsel tálalja.

Fordította Barna Aladár