Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Őszibarackos tiramisu


Hozzávalók: 2 dl erős feketekávé, 2 dl rum, 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 30 dkg mascarpone sajt (vagy tejszínes krémsajt). 25 dkg babapiskóta, 4 nagy őszibarack (télen befőtt) 2 dl tejszín

Elkészítése: A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a vajjal simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos tejben könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.