Krumplis rolád
Párom készítette a tárgyban szereplő fogást, ma ebedre. Annyi vékonyabb, hosszúkás krumplit válogatunk, - vagy az igen vastagokat hosszában négyfelé vágjuk - amennyi szelet húst készítünk. (Lehet sertés, marha, vagy akár pulykamell is.)
A húst kiverjük, majd sózzuk és borsozzuk. A krumplit szalonnával beborítjuk, megkenjük mustárral, majd a hússzeletbe tekerve hústűvel rögzítjük. Lábasban zsiradékot, vagy olajat forrósítunk, amiben a tekercseket körben megpirítjuk. (Ha én csináltam volna, akkor szórtam volna most bele egy kis majorannát és a víz helyett fehérborral csillapítottam volna.)
Tehát kb. 2 dl vízzel felöntve, fedő alatt készre pároljuk. A végén egy csipetnyi pirospaprikát szórhatunk a szószra.
Főtt karfiolrózsákat adunk hozzá, amire szerecsendiót reszeltünk és ebben a lében főtt krumplit kap hozzá, aki éhesebb.
Nagy Mihály receptje Németországból