Pilisi sertésragu
Ezt is lehet olajjal készíteni, amin megfonnyasztunk két szál karikára vágott póréhagymát. Beleteszünk 1,2 kg kockára vágott húst, majd 2-2 paradicsompaprikát és sárgarépát ugyancsak kockázva.
Sózzuk meg és pirítsuk zsírjára. Kapjon annyi vizet, ami épp ellepi, és kis tűzön főzzük. Amikor a hús már majdnem puha, keverjünk bele egy-egy konzervdoboznyi zöldborsót, zöldbabot, kukoricát.
Ha friss, vagy fagyasztott zöldségből készítjük (jobb is!) kicsit előbb keverjük a húshoz. Én a konzervek levét is felhasználom - hozzáöntöm a főzés elején vízpótlónak. A sót a végén ellenőrizzük, mert van olyan konzerv, ami kifejezetten sós, de van, ami édessé teheti a bográcsot (kukorica, borsó).
Kovács Nándor (Pocimus Maximus)