Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kolbászos tojásleves


Hozzávalók: 15 dkg lúdgége tészta, 25 dkg füstölt kolbász, 4 tojás, 1 fej vöröshagyma, fél csokor petrezselyem, 1 ek. olaj, ecet, bors, só

A reszelt hagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és rövid ideig pirítjuk. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük. A tésztalével felöntjük a hagymás kolbászt. Borssal, ecettel ízesítjük, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és gyenge tűzön 3 percig forraljuk. Végül a levesbe tesszük a kifőtt tésztát és meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.

Kovács Nándor (Pocimus Maximus)