Sajtos puffancs
Hozzávalók: 0,25 l tej, 8 dkg margarin, 16 dkg liszt, 3 db egész tojás, 1 db tojás sárgája, 12 dkg reszelt sajt, só és kevés reszelt szerecsendió
Elkészítése: Felforraljuk a sózott tejet, felolvasztjuk benne a margarint, és állandóan kevergetve belefőzzük a lisztet. Addig kevergetjük a tűzön, amíg a massza az edény faláról elválik. Ekkor a tűzről levébe állandó keverés mellett beleütjük a 3 db egész tojást, beletesszük a reszelt szerecsendiót és majdnem kihűlésig tovább keverjük. Végül beletesszük a sajtot és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk. A gombócokat zsírozott sütőlemezre tesszük, és a tetejüket megkenjük tojás sárgájával. Szép aranysárgára sütjük.
A főzésnél meglehetősen gyorsan dolgozzunk! A sütést kis lángon fejezzük be, különben a tészta összeesik.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Blaskó Istvánné, Mari receptje