Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tavaszi borjúbecsinált


Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 20 dkg borjúlapocka egyforma darabokra vágva, 1 szál sárgarépa, 1 új karalábé, 1 petrezselyemgyökér, 5 dkg zeller, egy marék zöldborsó (fagyasztott is lehet), 1 teáskanál só, késhegynyi bors, egy evőkanál petrezselyemzöldje, 1 dl spárgafej, 3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt

A vajon megfuttatjuk a húskockákat, hozzátesszük a karikára, kockára vágott zöldségeket. Felengedjük forró vízzel, és puhára főzzük. 3 deka vajat megforrósítunk, beletesszük a lisztet, világosra pirítjuk. Hideg vízzel feleresztjük, és a levesbe keverjük. Most tesszük bele a spárgafejeket. és már csak rövid ideig főzzük.

Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje