Mandulás csokis szelet
Hozzávalók: 15 dkg vaj, 10 deka étcsokoládé, 6 tojás sárgája, 10 deka darált mandula, 20 dkg cukor, 2 kávéskanál vaníliás cukor, 6 tojás kemény habja, 8 dkg liszt, egy csipet sütőpor, két evőkanál pikáns lekvár
Olvasszuk meg a vajat és keverjük el az ugyancsak megpuhított csokoládéval. Dolgozzuk el benne egyenként a tojások sárgáját. Adjuk hozzá a mandulát, a cukrot, vaníliás cukrot, végül a tojások kemény habját. Utoljára a lisztet szórjuk bele. 180°C-os sütőben 30 perc alatt megsütjük. Lehet tortaformában, de tepsiben is.
Ha kihűlt, tetejét bekenjük pikáns lekvárral és leöntjük csokoládémázzal. 8 dkg reszelt csokoládét felolvasztunk 7 dkg cukorral és egy evőkanál vajjal. Ezzel vonjuk be a tészta tetejét. Csak a megdermedés után szeleteljük.
Kendéné Toma Mária (Mária Anyók@) receptje