Tonhalas póréhagyma joghurtszósszal
Hozzávalók: 2,5 vastagabb póréhagyma, 8 vékony szelet tonhal, só, bors, reszelt torma, 4 szelet ömlesztett sajt, 4 evőkanál joghurt, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál citromlé, 4 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
Elkészítése: a póréhagymát megmossuk, leveleire szedjük, majd forró vízben blansírozzuk, lecsepegtetjük. A póré egy részét apróra vágjuk. 2-2 levelet egymásra terítünk, 1-1 szelet tonhalat teszünk rá, fűszerezzük sóval, borssal, vékonyan megszórjuk reszelt tormával, fél szelet sajt és az apróra vágott póré kerül még rá. Végül a leveleket összegöngyöljük. Vizet forralunk, a roládokat egy szitában a vízbe mártjuk, és 8 percig gőzöljük.
A joghurtot összekeverjük a majonézzel, citromlével, metélőhagymával. Sóval, borssal fűszerezzük. Ezzel a mártással tálaljuk a póré roládokat.
Fordította Szabó Béla