Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Thai csirke pepperónival


Thai csirke pepperónival

Az egyszerű csirkemellből és a pikáns fűszerekből pillanatok alatt különleges thai étel készül. Kínáljunk hozzá kókuszos chutney-t és fehér rizst.

Hozzávalók 6-8 személyre: 3 zöld pepperóni, 2 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál barnacukor, 2 teáskanál ecet, friss bazsalikom- és mentalevelek, 1/2 teáskanál étkezési keményítő, 1 kg csirkemell bőr nélkül, 2 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma,

Kell még egy Wok vagy nagy serpenyő

Magozzuk ki a pepperónit, vágjuk apróra és tegyük a szójaszósszal, a barnacukorral és az ecettel együtt egy tálba.

Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra annyi bazsalikom- és mentalevelet, hogy 3 evőkanál bazsalikomot és 1 teáskanál mentát kapjunk. Tegyük a fűszereket és a keményítőt a tálba, jól keverjük el.

A csirkemellet vágjuk 2,5 cm széles csíkokra. Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra vagy törjük át fokhagymanyomón.

A serpenyőben (wokban) hevítsünk két evőkanál olajat. A húst süssük meg, folyamatos kevergetés közben - kb. 5 perc alatt készül el. Vegyük ki a húst az edényből, tartsuk melegen.
Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Hevítsük fel a maradék olajat és süssük a hagymát folyamatosan kevergetve üvegesre. A fűszerkeveréket és a csirkét tegyük a serpenyőbe (wokba). Hagyjuk főni lassú tűzön, míg a mártás kicsit besűrűsödik. Az egyszerű csirkemellből és a pikáns fűszerekből pillanatok alatt különleges thai étel készül. Kínáljunk hozzá kókuszos chutney-t és fehér rizst.

Hozzávalók 6-8 személyre: 3 zöld pepperóni, 2 evőkanál szójaszósz, 2 teáskanál barnacukor, 2 teáskanál ecet, friss bazsalikom- és mentalevelek, 1/2 teáskanál étkezési keményítő, 1 kg csirkemell bőr nélkül, 2 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma,

Kell még egy Wok vagy nagy serpenyő

Magozzuk ki a pepperónit, vágjuk apróra és tegyük a szójaszósszal, a barnacukorral és az ecettel együtt egy tálba.

Mossuk meg, szárítsuk meg és vágjuk apróra annyi bazsalikom- és mentalevelet, hogy 3 evőkanál bazsalikomot és 1 teáskanál mentát kapjunk. Tegyük a fűszereket és a keményítőt a tálba, jól keverjük el.

A csirkemellet vágjuk 2,5 cm széles csíkokra. Hámozzuk meg a fokhagymát, vágjuk apróra vagy törjük át fokhagymanyomón.

A serpenyőben (wokban) hevítsünk két evőkanál olajat. A húst süssük meg, folyamatos kevergetés közben - kb. 5 perc alatt készül el. Vegyük ki a húst az edényből, tartsuk melegen.
Hámozzuk meg a hagymát és vágjuk vékony szeletekre. Hevítsük fel a maradék olajat és süssük a hagymát folyamatosan kevergetve üvegesre. A fűszerkeveréket és a csirkét tegyük a serpenyőbe (wokba). Hagyjuk főni lassú tűzön, míg a mártás kicsit besűrűsödik.

Fordította Szabó Béla