Szójacsíra korianderrel
Szójacsíra korianderrel
Vegetáriánus konyha, nagyon gyors és egyszerű: az aromás zöldfűszerek és a frissen facsart citromlé fűszeres ízt adnak a szójacsírának.
Ázsiai menü ideális bevezető, szárnyasok, halak köreteként is finom.
Még ázsiaibb lesz az étel, ha az olajat szezámmagolajjal keverjük. Néhány csepp szójaszósz gondoskodik a tipikus fűszeres ízről.
Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, friss korianderlevelek, 10 koriandermag, 2 evőkanál olaj, 25 dkg szójacsíra, 1/2 citrom leve, só, bors
Kell még: vágódeszka, kenyérmozsár, éles kés, citromcsavaró, fakanál, fedős serpenyő (wok)
Mossuk meg a petrezselymet és a koriandert. Vágjuk nagyobb darabokra. Zúzzuk szét a koriandermagokat.
Hevítsük az olajat a serpenyőben. Adjuk hozzá a szétzúzott koriandermagokat és a vágott zöldfűszereket. Kis tűzön, állandó kevergetés mellett pároljuk meg.
A szójacsírát mossuk meg, hagyjuk lecsöpögni, és tegyük a serpenyőbe. Állítsuk a főzőlapot magasabb fokozatra, és a csírát jól keverjük el a fűszerekkel.
A zöldséget öntsük le a fél citrom levével, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Fedjük le és hagyjuk kis lángon főni 3 percig. Vegyük le a serpenyőt a főzőlapról, és azonnal tálaljuk az ételt.
Fordította Szabó Béla