Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sült hagymakarikák paradicsomsalátával


Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, 1/2 csokor metélőhagyma, 1 evőkanál salátamajonéz, 2 pohár joghurt, 3-4 evőkanál ketchup, só, fehér bors, 15 dkg liszt, 1 dl száraz fehérbor, 2 tojás, 1 liter olaj, 25 dkg szendvicsparadicsom, 1 kis fejes saláta, 2 evőkanál fehérborecet, 3-4 evőkanál salátaolaj, 1 fej vöröshagyma

Elkészítése: a majonézt elkeverjük a joghurttal, ketchuppel, a felaprított petrezselyemmel és metélőhagymával. A mártást sóval, fehér borssal ízesítjük. A lisztet elkeverjük 5-6 evőkanál vízzel, a fehérborral, a tojásokkal és 1 csipet sóval. Az olajat felforrósítjuk.

A paradicsomokat gerezdekbe vágjuk, a salátát kis darabokra tépkedjük. Az ecetet a sóval és borssal fűszerezzük, majd hozzákeverjük a salátaolajat. A hagymát karikákra vágjuk, beleforgatjuk a tésztába, lecsepegtetjük, és a forró olajban aranybarnára sütjük. A paradicsomot és a salátát meglocsoljuk a salátaöntettel, mártást teszünk mellé. A sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Fordította Szabó Béla