Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos hagymaleves


Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 6 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1,2 liter zöldségleves, fél csokor petrezselyem, 10 dkg ömlesztett sajt, 200 ml száraz fehérbor, só, fekete bors, őrölt kömény, 1 csipet só

Elkészítése: a félbevágott hagymákat vékonyan felszeleteljük, majd a felforrósított olajban 8-10 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk, majd 5-7 percig lassú tűzön főzzük.

A leveshez adjuk a sajtot, a bort és még egyszer felforraljuk. Sóval, borssal, köménnyel, kis cukorral ízesítjük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fordította Szabó Béla