Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Póréhagyma-saláta, tojással


Hozzávalók: 2 kemény tojás, 3 póréhagyma, só, 15 dkg apró paradicsom, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál tejszínes krémsajt, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál sherry, Cayenne-bors, 1 csipet cukor

Elkészítése: a tojásokat hosszában félbevágjuk. A pórét megmossuk, és ferdén 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk, forró, sós vízben 3-4 percig blansírozzuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A paradicsomokat nagyságtól függően félbe/negyedekbe vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejszínes krémsajttal és a sherryvel. Sóval, Cayenne-borssal, cukorral ízesítjük. A hagymát és a paradicsomot elosztjuk 2 tálra, mindegyikre ráfektetünk 2-2 fél tojást. Tálaláskor meglocsoljuk a szósszal.

Fordította Szabó Béla