Marinált csirke aromás rizzsel
Marinált csirke aromás rizzsel
Hozzávalók 4 személyre: 225 g jázminrizs, 4 csirkemell-filé bőr nélkül, 3 gerezd fokhagyma, 40 g friss gyömbér, 2 teáskanál őrölt szegfűbors, 300 g hoisin szósz, 5 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál olívaolaj 5 újhagyma, 200 g friss őrölt kókuszdió, 1 magozott, csíkokra vágott piros húsú chilipaprika, 1 vegyi anyagokkal nem kezelt zöldcitrom, friss, apróra vágott koriander
A hoisin szósz szójaalapú, sűrű pikáns mártás. a friss kókuszdió helyett használhatunk kisebb mennyiségű szárított kókuszreszeléket is. A rizst mossuk meg hideg vízben, főzzük meg sós vízben, hagyjuk lecsepegni és öblítsük le forró vízzel.
Vágjuk a húst keskeny csíkokra, és tegyük a fokhagymával és a finomra vágott gyömbérrel együtt egy tálba. Szórjuk meg a szegfűborssal. Keverjük össze a hoisin és szójaszószt, öntsük a húsra. Fedő alatt pihentessük egy éjszakán át.
Másnap csepegtessük le a csirkemell-csíkokat és szárítsuk meg konyhai törlőpapíron. Szűrjük le a páclevet és tegyük félre.
Egy serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, és süssük a csirkét aranybarnára. Öntsük rá a páclét és főzzük sűrűre 10 perc alatt, alacsony hőfokon.
Egy lábasban forrósítsuk fel a maradék olajat, tegyük bele a finomra vágott újhagymát, a lecsepegtetett rizst, a kókuszdiót, a chili paprikát, a zöldcitrom lereszelt héját és 1 evőkanál koriandert. Frissen, forrón tálaljuk.
A kínai fűszeres szószbab pácolt csirkemell-csíkok csodásan finomak aromás jázminrizzsel tálalva. Az ételhez kínáljunk jól behűtött rosé bort.
Fordította Szabó Béla