Marhahús feketeborssal kínai módra
Marhahús feketeborssal kínai módra
Hozzávalók 6 személyre: 75 dkg hátszín, gyömbér (kb. 7 cm-es darab), 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál cukor, 1/2 teáskanál szezámmag-olaj, 2 evőkanál sherry, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál szemes feketebors, 1 evőkanál napraforgóolaj
Kell még, egy nagy salátástál, egy wok, és egy mozsár
A húst egészen vékony szeletekre kell vágni, hogy a wokban hamar megpuhuljon. Az ételt tálaljuk tésztával, rizzsel vagy sült zöldséggel.
Vágjuk a marhahúst nagyon vékony szeletekre, majd csíkozzuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. A meghámozott hagymát vágjuk finom karikákra.
A marhahúst, a hagymát és a gyömbért rétegezzük a nagy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, a szezámmag-olajt, a sherryt és a szójaszószt.
Minden hozzávalót keverjünk össze, a húst fedjük le és marináljuk több órán keresztül vagy egy egész éjszaka, hűtőszekrényben.
A borsszemeket törjük össze mozsárban vagy műanyagzacskóban, nyújtófával.
A wokban hevítsünk olajat, tegyük bele a húst és kavarjuk meg azonnal fakanállal. Még mielőtt teljesen megsül, szórjuk meg az összetört borssal. Addig süssük, míg megpuhul.
Az étel néhány perc alatt elkészül, jellegzetes kínai ízét a szezámmag-olaj, a gyömbér és a szójaszósz keveréke adja.
Fordította Szabó Béla