Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Marhahús feketeborssal kínai módra


Marhahús feketeborssal kínai módra

Hozzávalók 6 személyre: 75 dkg hátszín, gyömbér (kb. 7 cm-es darab), 2 fej vöröshagyma, 2 teáskanál cukor, 1/2 teáskanál szezámmag-olaj, 2 evőkanál sherry, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál szemes feketebors, 1 evőkanál napraforgóolaj

Kell még, egy nagy salátástál, egy wok, és egy mozsár

A húst egészen vékony szeletekre kell vágni, hogy a wokban hamar megpuhuljon. Az ételt tálaljuk tésztával, rizzsel vagy sült zöldséggel.

Vágjuk a marhahúst nagyon vékony szeletekre, majd csíkozzuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a gyömbért. A meghámozott hagymát vágjuk finom karikákra.

A marhahúst, a hagymát és a gyömbért rétegezzük a nagy tálba. Adjuk hozzá a cukrot, a szezámmag-olajt, a sherryt és a szójaszószt.

Minden hozzávalót keverjünk össze, a húst fedjük le és marináljuk több órán keresztül vagy egy egész éjszaka, hűtőszekrényben.

A borsszemeket törjük össze mozsárban vagy műanyagzacskóban, nyújtófával.

A wokban hevítsünk olajat, tegyük bele a húst és kavarjuk meg azonnal fakanállal. Még mielőtt teljesen megsül, szórjuk meg az összetört borssal. Addig süssük, míg megpuhul.

Az étel néhány perc alatt elkészül, jellegzetes kínai ízét a szezámmag-olaj, a gyömbér és a szójaszósz keveréke adja.

Fordította Szabó Béla