Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gyömbéres metélt újhagymával


Hozzávalók: 12 dkg gyömbér, 3 csokor újhagyma, só, 25 dkg metélttészta, 3 evőkanál szezámolaj, 2 narancs leve, fekete bors

Elkészítése: a gyömbért meghámozzuk, csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, 4 cm-es darabokra vágjuk, majd a darabokat felcsíkozzuk.

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leöblítjük és lecsepegtetjük. Közben az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk.. A gyömbért 1 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk az újhagymát, és 2-3 percig együtt dinszteljük. Hozzáöntjük a narancslevet, és az egészet sóval, borssal fűszerezzük. Az újhagyma felét kivesszük, és lefedve félretesszük. A lecsepegtetett tésztát a serpenyőbe tesszük és megmelegítjük.

Tálaláskor a tésztát a félretett újhagymával díszítjük.

Fordította Szabó Béla