Gyömbéres grillcsirke
Gyömbéres grillcsirke
Hozzávalók 6 személyre: 25 dkg görög natúr joghurt, 3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 3 zöldcitrom, 1 marék friss mentalevél, 6 kisebb csirkemell, só, bors
A hozzávalókat már a főzés előtti napon szerezzük be, mert a húst egy éjszakán át kell marinálni. Bőrnélküli csirkemellet vegyünk.
Tegyük a görög joghurtot egy tálba és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért. Facsarjunk ki egy zöldcitrom levét és öntsük a joghurthoz egy evőkanálnyit.
Mossuk meg a mentaleveleket, aprítsuk föl és keverjük a joghurthoz.
A sózott és borsozott csirkemelleket tegyük egy lapos edénybe és borítsuk be teljesen a marináddal. Takarjuk le az edényt alufóliával és helyezzük éjszakára hűtőszekrénybe.
Fektessük a csirkemelleket a forró grillsütőre és süssük mindkét oldalát 10-10 percig. A sütési idő felénél kenjük meg őket a maradék marináddal. Tálaljuk forrón citromkarikákkal és menta ágacskákkal díszítve.
Egy mentából, gyömbérből és görög joghurtból készült marináddal mindjárt érdekesebbé válik az egyszerű csirkefilé. A hús pedig a joghurt hatására nem szárad ki. Ehhez az ételhez egy kellemesen hideg rosé illik a legjobban.
Fordította Szabó Béla